Wat is het verschil tussen een No-Yellow, No-Orange en No-Red shampoo?

Op basis van een kleurenwiel kun je zien wat voor soort shampoo bij jou haarkleur past. Er zijn 3 soorten shampoos. Zilvershampoos, blauwshampoos en groene shampoos. Op deze pagina wordt onder andere het kleurwiel uitgelegd.

Deze speciale shampoos neutraliseren de ongewenste kleur. Zilvershampoos gebruikt je om gele tinten weg te werken, blauwshampoos gebruik je voor oranje tinten en groene shampoos gebruik je voor rood tinten. Deze neutraliserende shampoos kunnen een gloed achterlaten nadat de shampoo te lang in het haar heeft gezeten. Hoe deze shampoos werken en wat je tegen zo´n vervelende gloed kan doen, staat verder op deze pagina vermeld.

Zoals je misschien al weet bestaan er veel No-Yellow, No-Orange en No-Red shampoos. Vanwege de grote hoeveelheid aanbod kan het overweldigend zijn en is het maken van een keuze wat ingewikkelder geworden. Verder op deze pagina zijn dan ook professionele en goedwerkende shampoos genoemd, die een prachtig resultaat kunnen creëren. Mits het haar gekleurd wordt op basis van het kleurenwiel.

 

 

Voordelen van No-Yellow, No-Orange en No-Red shampoos

Deze 3 soorten shampoos neutraliseren de ongewenste kleurtinten. Vooral nadat het haar gekleurd is wordt er aangeraden om zo’n shampoo te gebruiken. Een No-Yellow, No-Orange en No-Red shampoo behoudt de kleur langer dan een normale shampoo. De shampoos die hieronder staan, creëren het gewenste resultaat.

 

De ideale No-Yellow, No-Red en No-Orange shampoo

 • Fanola No Yellow Shampoo

  Fanola No Yellow Shampoo

  Fanola No Yellow Shampoo 350ml is een zilvershampoo die ervoor zorgt dat de tinten grijs, as ijs en blond langer behouden blijven. Een neutraliserende shampoo die gele tinten in het haar laat verdwijnen.

 • Dark Envy Color Obsessed

  Dark Envy Color Obsessed

  Matrix Total Results Dark Envy Color Obsessed Shampoo is een groene shampoo die ideaal is voor donker haar. Deze groene shampoo neutraliseert rood tinten en geeft het donkere haar meer diepte en koele tinten.

 • Cool Brunette Blue Toning

  Cool Brunette Blue Toning

  Fudge Cool Brunette Blue Toning Shampoo is een blauwshampoo die oranje en koperachtige tinten in het haar neutraliseert. Deze shampoo herstelt het haar. Ook wordt het haar glad, mooi en sterk gemaakt.

 

Wat doet een blauw, zilver en groene shampoo?

Informatie over de shampoos en kleurenwiel

 

Wat is een kleurenwiel?
Een kleurenwiel wordt gebruikt om haarverf te mengen en om verkeerd uitgepakte haarkleuringen te neutraliseren. Kleuren die tegenover elkaar staan heffen elkaar op. Op de kleurenwiel hieronder zijn verschillende kleuren te zien. Maar wat betekenen deze kleuren? Hieronder wordt het uitgelegd.

Kleurenwiel

Er bestaan 3 zuivere kleuren. Dat zijn rood, geel en blauw. Deze 3 kleuren worden ook wel de primaire kleuren genoemd. Na de primaire kleuren komen de secundaire kleuren. Deze 3 kleuren zijn oranje, groen en violet. Als een primaire kleur met een secundaire kleur mengt krijg je een tertiaire kleur. Tertiaire kleuren zijn geel-oranje, rood-oranje, geel-groen, blauw-groen, rood-violet en blauw-violet.

In totaal zijn er 12 verschillende kleuren die ook wel kleurkarakters of kleurtonen worden genoemd. Kleurkarakters kunnen warm, koel of neutraal zijn. De kleuren geel t/m violet-blauw worden gezien als warme tinten. De kleuren violet t/m geel-groen zijn koele tinten.

Niemand heeft hetzelfde haar. Haarkleuringen pakken dan ook altijd bij iedereen anders uit. Dat een haarkleuring anders uitpakt heeft te maken met de natuurlijke haarkleur en ondertoon. Tevens is de conditie en gezondheid van het haar ook een belangrijke factor. 

 

 

Wat is en doet een zilver shampoo?
Zilver shampoo is een shampoo die ongewenste gele tinten in het haar neutraliseert. De shampoo heeft een blauw/paarse kleur die het haar een koelere toon geeft. Een zilver shampoo wordt vooral geadviseerd voor natuurlijk blond en grijs haar, geblondeerd haar en highlights.

Er zit een reden achter de aparte kleur van zilver shampoo. De blauw/paarse kleur is op basis van het kleurenwiel gemaakt. Op het kleurenwiel is te zien dat de kleuren geel en paars recht tegenover elkaar staan. Dit betekent dat deze 2 kleuren elkaar neutraliseren. Zilver shampoo neutraliseert en verandert dus de tint van het haar. De haren kunnen dan lichter van kleur lijken maar eigenlijk maakt de shampoo het haar niet lichter van kleur. Een zilver shampoo bevat directe kleurstoffen die helpen bij het neutraliseren van gele ondertonen in haarniveaus van 8-10+.

 

 

Wat is en doet een blauw shampoo?
Blauw shampoo is een neutraliserende shampoo die oranje tinten laat verdwijnen. Een blauw shampoo maakt de haarkleur koeler. Een No-Orange shampoo wordt dan ook geadviseerd om bij brunettes te gebruiken. Zo’n shampoo is ideaal voor natuurlijk bruin haar maar ook voor geverfd haar. Bruin haar kan koperachtig/oranje worden vanwege de warme haartint. Dankzij een blauw shampoo kunnen de oranje tinten geneutraliseerd worden. Op een kleurenwiel kan je zien dat de kleuren oranje en blauw recht tegenover elkaar staan en elkaar dus neutraliseren. No-Orange shampoo zorgt ervoor dat de haartint koeler wordt. Onthoud wel dat zo’n shampoo het haar niet lichter van kleur maakt maar juist neutraliseert. Blauw shampoo bevat directe kleurstoffen die helpen bij het neutraliseren van oranje ondertonen in haarniveaus 5-7.

 

Wat is en doet een groene shampoo?
Om van ongewenste rood tinten in het donkere haar af te komen kan je een groene shampoo gebruiken. Als je het kleurenwiel bekijkt zie je dat de kleuren rood en groen tegenover elkaar staan. Deze kleuren neutraliseren elkaar. No-Red shampoo is geschikt voor gekleurd en natuurlijk haar met een donkere basis. Een groene shampoo bevat directe kleurstoffen die helpen bij het neutraliseren van rode ondertonen in haarniveaus 1-4.

  

Wat moet ik doen als mijn haar paars, blauw of groen is geworden?
Het haar kan een paarse, blauwe of groene gloed krijgen als de shampoo te lang heeft kunnen intrekken. Is bij jou het geval en wil je er van af? Dan hoef je je geen zorgen te maken want zo’n gloed krijg je er altijd weer uit. Gebruik een shampoo die niet voor geverfd haar is. Neem als voorbeeld de shampoo Goldwell Dualsenses Rich Repair Shampoo. Je hoeft meestal het haar maar 1 keer te wassen en dan is de gloed verdwenen. Heb je nog steeds last van de paarse, blauwe of groene gloed? Was dan meerdere keren het haar met deze shampoo of kies voor de anti-roos shampoo Fanola Purifying Shampoo. Deze anti-roos shampoo heeft een herstellende werking en helpt de huidhoofd te kalmeren. Een anti-roos shampoo heeft een intensere werking en kan er dan ook voor zorgen dat de paarse gloed uit het haar verdwijnt. Echter moeten we er wel bij vermelden dat anti-roos shampoo agressiever is en droge haren kan veroorzaken. Dit is weer op te lossen door een voedende conditioner te gebruiken zoals Wella Invigo Nutri-Enrich. Deze conditioner hersteld het beschadigde haar en geeft een krachtige boost aan de vitaliteit van het haar. 

 

Hoe kan ik een paarse, blauwe of groene tint in mijn haar krijgen?
Niet iedereen wilt van een kleurrijke gloed afkomen. Sommige mensen vinden het juist mooi en willen zo’n vrolijke gloed in het haar creëren. Dat kan!

Om een intense gloed te ontwikkelen moet je de shampoo langer in het haar laten intrekken. Normaal adviseren we voor het neutraliseren van de haarkleur om de shampoo niet langer dan 2 minuten in het haar te laten zitten . In dit geval is dat niet aan de orde en willen we juist zo’n gloed in het haar krijgen. We raden je aan om de shampoo de No-Yellow Shampoo van Fanola te gebruiken voor een paarse gloed. Laat deze zilver shampoo niet langer dan 5 minuten intrekken.

Ben je nog niet tevreden met de gloed en wil je een intenser resultaat. Was dan het haar wat vaker met deze shampoo of breng de shampoo in handdoek droog haar aan. Kies je ervoor om de shampoo in handdoek droog haar te smeren? Hou dan wel een maximum aan van 1 minuut. Het pigment trekt beter en sneller in het haar als de haren wat droger zijn.

Terug naar boven