Welke föhnborstel is goed?

Er zijn onwijs veel soorten föhnborstels in verschillende maten. Wij begrijpen dan ook dat het aanbod overweldigend kan zijn. Op deze pagina staat informatie die jou kan helpen bij het vinden van de ideale föhnborstel.

Een föhnborstel die ook wel een krulborstel wordt genoemd, wordt gebruikt om het haar in model te brengen. Een krulborstel gebruik je niet zoals een föhn om het haar droog te föhnen. Een krulborstel gebruiken we pas als het haar handdoek droog is. Op deze informatieve pagina lees je meer over wat een föhnborstel is, waar je rekening mee moet houden en wat de verschillen zijn tussen föhnborstels.

Met een föhnborstel kan je krullen, slagen en volume creëren. Verder op de pagina staat dan ook een stappenplan over hoe je volume aan het haar geeft en met welke producten.  Tevens zijn er onderaan deze pagina professionele krulborstels en borstels genoemd die wij adviseren.

Waar let ik op bij het kopen van een föhnborstel?

 

Informatie over krulborstels

 

Wat is een krulborstel?
Een krulborstel is een combinatie van een föhn en een föhnborstel. Door het blazen van warme lucht kan de krulborstel een goed resultaat creëren. Een groot pluspunt aan een krulborstel is, is dat je tijdens het modelleren ook het haar aan het drogen bent. Tevens geeft een krulborstel het haar extra volume. Bovendien hoef je het haar niet perse eerst droog te föhnen en dan een krultang te gebruiken. Nu hoef je alleen gebruik te maken van een krulborstel die als een krultang en een föhn functioneert!

 

Borstelharen
In een föhnborstel zitten borstelharen. De haren kunnen per soort föhnborstel verschillen. Föhnborstels zijn er met everzwijnharen, die haren zorgen voor een glanzend effect op het haar. Ook zijn er krulborstels die stalen borstelharen, kunststof haren of nylon borstelharen hebben. Deze verschillende haarsoorten leveren dan ook een ander resultaat. Hieronder staat het vermeld.

 • Een krulborstel met everzwijnhaar zorgt voor glanzende haren.
 • Stalen borstelhalen die verwijderen de klitten effectief uit het haar.
 • Voor gezonde en hygiënische haren kun je het beste kiezen voor kunststof haren.
 • Nylon borstelharen kunnen veel aan en gaan dan ook gemiddeld het langste mee in vergelijking tot de andere borstelharen.

 

Diameter
Bij het aanschaffen van een krultang moet je ook rekening houden met de dikte de dikte. Dit geldt ook voor een föhnborstel! Het is belangrijk om op de diameter van een föhnborstel te letten. Bij kort haar is het creëren van krullen met een dikke krulborstel een stuk lastiger dan met een smallere krulborstel. Een diameter van ongeveer 18 tot is 20 mm is ideaal voor kort haar. Je kan van een scala aan diameters gebruik maken voor iemand met halflang haar. Bij lang haar is het raadzaam om een dikke krulborstel te gebruiken met een diameter van ongeveer 38 mm of dikker.

 

Draaibewegingen
Zoals eerder genoemd werkt een föhnborstel met warme lucht. Maar met alleen warme lucht creëer je geen krullen, slagen of volume. Bij de meeste föhnborstels moet je handmatig de draaibewegingen maken, om krullen, slagen en volume te creëren. De föhnborstel De Wahl Krulborstel Pro Air Styler is multifunctioneel en je kan hem gebruiken voor het droogföhnen van het haar, krullen en stylen! Ook bestaan er krulborstels die automatisch roteren, zoals de BabylissPRO Rotating Hot Air Styler 40/50mm. Deze heeft 2 draairichtingen, waardoor je gemakkelijk beide kanten van het haar kunt stylen. Doordat de krulborstel zelf draait, draaien de haarlokken automatisch om de borstel heen. Het voordeel hiervan is dat het minder moeite kost om het haar te stylen met een föhnborstel. Het voordeel van exemplaren die niet automatisch draaien is dat je zelf de controle hebt. Zo kun je zelf beter beïnvloeden hoe het eindresultaat eruit komt te zien.

 

Verschillende functies
Föhnborstels zijn er met 2 technologieën. Er zijn krulborstels met ionische technologie en keramische technologie. Wat is het verschil tussen deze twee? Het antwoord vind je hieronder!

Ionische functie
Er zijn veel krulborstels die ionische technologie hebben. Dankzij deze technologie blaast de krulborstel negatieve ionen uit die het haar gladder maken en laten shinen. Tevens krijg je geen pluizig en statisch haar dankzij de ionische functie. Benieuwd naar zo'n soort föhnborstel? Klik dan snel op de foto hieronder van BabylissPRO Rotating Hot Air Styler 40/50mm!

Föhnborstel

Keramische functie
Uiteraard zijn er ook krulborstels die van een keramische functie zijn voorzien. Een keramische krulborstel heeft als voordeel dat de warmte optimaal wordt verspreid. Het haar wordt op elk gedeelte even warm en droogt dan ook sneller. Bovendien worden je haren niet statisch omdat een keramische krulborstel een anti statisch effect heeft. Een krulborstel met keramische technologie beschermt het haar tegen beschadiging bij intensief gebruik van een krulborstel. Benieuwd in een keramische föhnborstel? Klik dan snel op de foto hieronder van BabylissPRO Titanium Tourmaline Krulborstel 32mm!

fohnborstel

 

Hoe creëer ik volume in mijn haar?
Met een krulborstel kan je krullen, slagen maar ook zeker volume creëren. Hieronder staan stappen waarin uitgelegd wordt hoe je volume aan het haar geeft.

Stap 1: Gebruik wat schuimversteviger, zoals die van Wella EIMI Mini Extra Volume Mousse Strong Hold. Deze schuimversteviger is een mousse en biedt hittebescherming aan het haar. Breng deze mousse aan in handdoek droog haar. 
Stap 2: Gebruik nu een föhn om het haar iets droger te föhnen. De föhn Jaguar HD Calmina Black 2000-2200W is een lichte en krachtige föhn. 
Stap 3: Verdeel het haar nu in 2 of 3 gedeeltes en begin onderaan met de krulborstel. Om het haar te verdelen kan je de Toupeerkam Pink gebruiken. Dit is een toupeer kam en een puntkam in 1.  
Stap 4: Draai de föhnborstel om een haarlok en houd het haar losjes een paar seconden om de borstel vast.
Stap 5: Voor extra volume in een lok kan je de krulborstel wat dichter bij de hoofdhuid houden.
Stap 6: Prachtig die volume! Maar nu is het nog de truc om de volume te behouden. Dit kan je fixen door een krachtige haarlak te gebruiken zoals De Power Style Extra Strong Hairspray XL. Deze haarspray is onwijs sterk. Je hebt dan ook niet veel nodig van de spray en toch zorg je ervoor dat de volume wordt verstevigt. 

Fijne krulborstels

 • BabylissPRO Trio Airstyler

  BabylissPRO Trio Airstyler

  BabylissPRO Trio Airstyler is een krulborstel die gebruikt kan worden met 3 verschillende opzetstukken. Deze professionele krulborstel kan gebruikt worden op nat end droog haar.

 • Babyliss Krulborstel Moonlight

  Babyliss Krulborstel Moonlight

  Babyliss Krulborstel Moonlight Duo 25 + 32mm is een fijne krulborstel met 2 opzetstukken van 25 en 32 mm. Deze krulborstel is ideaal voor het glad maken en stylen van het haar.

 • Wahl Krulborstel Pro Air Styler

  Wahl Krulborstel Pro Air Styler

  De Wahl Krulborstel Pro Air Styler 3-delig 1100 watt is een 3-delige, multifunctionele krulborstel die gebruikt kan worden voor krullen, stylen en het droogföhnen van het haar.

Borstels voor het föhnen

 • Borstel Ceramic+ION

  Borstel Ceramic+ION

  Olivia Garden Borstel Ceramic+ION zijn keramische borstels met anti-statische Ion technologie. Deze borstels zijn ideaal in gebruik met een föhn. Deze borstels zijn te verkrijgen in meerdere maten.

 • BabylissPro 4rtist Föhnborstels

  BabylissPro 4rtist Föhnborstels

  BabylissPro 4rtist Föhnborstels zijn speciale borstels die een holronde vorm hebben. Tevens worden deze borstels snel warm dankzij de keramische coating en zijn ze in meerdere maten verkrijgbaar.

 • Bravehead Föhnborstels

  Bravehead Föhnborstels

  Bravehead Föhnborstels zijn thermische en anti-statische borstels. Deze borstels hebben een aluminium huls en nylon pennen. Tevens zijn deze borstels in meerdere maten te verkrijgen.

 

Terug naar boven