Wat is het verschil tussen een tondeuse en een trimmer?

Het grootste verschil tussen deze 2 apparaten is het snijmes. Bij een tondeuse is het snijmes meestal 40mm tot 46mm. Een stuk breder dan die van een trimmer. Dankzij de breedheid is een tondeuse perfect voor het scheren van grotere stukken haar. Tevens past er in een tondeuse meestal een grotere motor omdat de meeste tondeuses groter zijn dan een trimmer.

Bij de meeste tondeuses worden er extra opzetkammen geleverd. Met verschillende opzetkammen kan je verschillende lengtes aanhouden. De Wahl tondeuse Super Taper S89 is het paradepaartje van het merk Wahl. Deze professionele tondeuse wordt door kappers over de hele wereld gebruikt. Bij het aanschaffen van een tondeuse moet je dan ook op bepaalde punten letten, zoals hoeveel opzetkammen geleverd worden, draadloos of met snoer, de prijs en niet te vergeten welk merk geschikt is. Extra informatie over deze punten staat verder op de pagina duidelijk uitgelegd. 

Het onderhouden van een tondeuse is noodzakelijk. Zonder een goed onderhoud komen er gebreken aan het apparaat en kan de tondeuse niet meer het beste resultaat leveren. Gebruik de Wahl Clipper Oil en Tondeuse Reinigingsborstel om een goed onderhoud te plegen en mogelijke gebreken te vermijden. Benieuwd naar extra informatie over het onderhouden van jouw tondeuse? Neem dan een kijkje op de landingspagina: “tondeuse en trimmer onderhoud”. 

Voordelen van een goedwerkende tondeuse

Aan een goedwerkende en professionele tondeuse zijn uiteraard voordelen verbonden. Bij de meeste tondeuses worden er meerdere opzetkammen geleverd waardoor de keuze qua haarlengtes groter is. De snijmes van een tondeuse is meestal tussen de 40mm en 46mm en kan hierdoor sneller een groter haargebied scheren. Een tondeuse kan vanwege de meerdere opzetkammen ook gebruikt worden voor baarden. Tevens is een tondeuse krachtig, zoals die van Wahl tondeuse Super Taper S89. Zo'n tondeuse gaat jaren lang mee en biedt veel plezier tijdens het werk.

 

 

De meest ideale tondeuses

 • Wahl tondeuse Super Taper S89

  Wahl tondeuse Super Taper S89

  Wahl tondeuse Super Taper S89 is een van de meest verkochte tondeuses. Een onverwoestbare tondeuse die niet alleen veelzijdig is maar ook jarenlang knipplezier biedt dankzij de duurzame en roestvrije snijbladen.

 • Panasonic Tondeuse ER-FGP72

  Panasonic Tondeuse ER-FGP72

  Panasonic draadloze Tondeuse ER-FGP72 is een draadloze tondeuse die binnen 1 uur is opgeladen. Deze tondeuse heeft snijbladen van zeer hoge kwaliteit. Tevens zijn de snijbladen gemaakt van titanium, diamant en carbon.

 • Moser Tondeuse Chrom2Style

  Moser Tondeuse Chrom2Style

  Moser Tondeuse Chrom 2 Style Pro 1877 is een professionele tondeuse. Deze tondeuse werkt 120 minuten lang mee en laad snel op. Tevens is deze tondeuse te gebruiken met en zonder snoer.

 

Aandachtspunten bij het aanschaffen van een tondeuse

Waar moet ik op letten bij het kopen van een tondeuse? 

 

Welke tondeuse is nou perfect? Iedereen heeft zijn eigen ideale beeld van een tondeuse. Iemand kan een tondeuse met snoer ideaal vinden terwijl de ander er niks mee heeft. Hieronder worden aandachtspunten uitgelegd waar je tijdens de aankoop van een tondeuse op moet letten.

 

Wat is het voordeel en nadeel van een draadloze tondeuse?

Tijdens het werken heb je geen last van een snoer dat in de weg zit en heb je dus meer bewegingsvrijheid. Toch heeft een tondeuse zonder snoer een keerzijde. Een draadloze tondeuse werkt op een accu die leeg raakt tijdens het gebruik. De tondeuse zal eerst moeten worden opgeladen voordat je het apparaat weer kan gebruiken.

 

Wat is het voordeel en nadeel van een tondeuse met snoer?

Een tondeuse met een snoer kan gedurende de hele dag gebruikt worden. Geen gedoe met opladen en noodzakelijk moeten wachten. Tevens is een tondeuse met een snoer krachtiger dan een tondeuse zonder snoer. Toch heeft een tondeuse met een snoer ook een minpunt. Tijdens het knippen kan je je ergeren aan het snoer, dit zal moeten wennen.

Voor professioneel gebruik wordt er een tondeuse met snoer aangeraden. De meerdere oplaadmomenten van een draadloze tondeuse zijn vervelend. Heb je toch liever een tondeuse zonder snoer en erger je je niet aan de meerdere oplaadmomenten? Kies dan voor een draadloze tondeuse zoals Panasonic draadloze Tondeuse ER-FGP72. Deze draadloze tondeuse heeft een laadmoment van 1 uur en is ongeveer 50 minuten inzetbaar. Valt de tondeuse tijdens het werk uit? Dan kan je het laadsnoer gebruiken en alsnog verder werken.

 

Welk merk is geschikt?

Er zijn verschillende tondeuse merken. Het merk Wahl is toch wel het bekendste merk bij kapsalons. Al sinds 1919 maakt Wahl professionele tondeuses. Toch zijn er meer merken die goedwerkende tondeuses verkopen zoals Moser Tondeuse Chrom 2 Style Pro 1877. Deze draadloze tondeuse kan alsnog met een snoer gebruikt worden en wordt met 6 extra opzetkammen geleverd voor het beste resultaat!

 

Welke prijs hoort bij een goedwerkende tondeuse?

Er zijn tondeuses uit verschillende prijsklassen. Er zijn tondeuses van 15 euro maar ook van 200 euro. Er zitten uiteraard prijsverschillen tussen een draadloze tondeuse en een tondeuse met een snoer. Vraag jezelf eerst af voor welk soort tondeuse je wilt gaan. Een tondeuse met een snoer is in vergelijking met een draadloze geschikter voor professioneel gebruik. Neem als voorbeeld de Wahl tondeuse Super Taper S89. Een krachtige tondeuse die geschikt is voor alle haartypen. De prijs van deze tondeuse is het dan ook waard. Voor zo'n prijs heb je een goedwerkende en professionele tondeuse! Ben je toch meer benieuwd naar een draadloze tondeuse? Kies dan Panasonic draadloze Tondeuse ER-FGP72. Deze tondeuse werkt op een accu en is in 1 uur opgeladen. Tevens kan deze tondeuse ook gebruikt worden met snoer.   

 

 

Terug naar boven