Alles over

HIGHLIGHTS

Wat zijn highlights?

Meer diepgang en textuur creëer je gemakkelijk in het haar met highlights, lowlights of babylights. Wij leggen je graag uit wat het verschil is tussen deze technieken en welke tools je het beste kan gebruiken om de mooiste highlights te zetten.

Highlights kunnen gezet worden over het hele hoofd of maar een gedeelte. Dit wordt ook wel Half Head Highlighting en Full Head Highlighting genoemd. Het verschil zit hem in de hoeveelheid folies die er worden gebruikt en de plaatsing van de folies. Bij Half Head Highlights worden over het midden van de scheiding 30 tot 35 folies gezet en een aantal rondom het gezicht en in de nek. Op deze manier krijgt het haar een natuurlijke oplichting, voor een sunkissed look. Bij Full Head Highlights worden er 70+ folies gezet over het gehele haar inclusief rondom het gezicht en in de nek. Dit is geschikt voor echte blondines die zo op een natuurlijke manier een hele lichte kleur kunnen krijgen.

Welke highlights passen het beste bij jouw? Highlights zijn de beste keus bij donkerdere haarkleuren. Lowlights worden het meest gezet bij licht haar om diepte te creëren. Naast de haarkleur is het ook belangrijk om naar de huidskleur te kijken. Sommige huidskleuren hebben een warme ondertoon en andere een koele. Houdt hier rekening mee bij het kiezen van een haarkleur en ga mee in de toon van de huid voor het meest natuurlijke resultaat.

 • Highlights Woman Curly Hair

  Highlights

  Highlights zijn steepjes verf in het haar, die lichter zijn dan de eigen haarkleur. De lichtere plukjes geven een frisse, sunkissed look aan het kapsel. Highlighting kan zo licht als jij of je klant ze wilt hebben, maar de algemene regel is om voor een tint te kiezen die twee of drie tinten lichter is dan de eigen haarkleur. Daarmee creëer je diepgang in het haar.

 • Lowlights Woman Blonde

  Lowlights

  Lowlights zijn eigenlijk precies het tegenover gestelde van highlights. Bij lowlighting worden er donkere plukjes in het haar gezet om diepgang te creëren. Het effect is vaak subtieler dan bij highlights, omdat de donkere plukjes onder de lichtere haarkleur worden aangebracht.

 • Babylights Woman

  Babylights

  Dan zijn er ook nog babylights. Baby lights zijn hele subtiele lights die meestal in de vorm van highlights worden gezet. Voor een zomerse effect, zonder dat het lijkt alsof de haren zijn geverfd. Babylights worden geplaatst rondom de kruin en het gezicht, in plaats van door het hele haar. Daarom geven babylights een natuurlijk, opgelicht effect. Deze techniek kan op iedere haarkleur worden toegepast.

Highlights zetten

Er zijn verschillende manieren waarop highlights, lowlights en babylights in het haar kunnen worden gezet. De bekendste en meest gebruikte methode is de folietechniek. Hier worden met gebruik van aluminiumfolie plukjes haar lichter of donkerder gemaakt. De folie techniek komt dicht bij de aanzet van het haar en is daarom ook gemakkelijk voor het bijwerken van uitgroei. De kamtechniek is een snellere methode waarbij de verf door het haar heen wordt gekamd. Dit geeft een nonchalant en natuurlijk effect. Er zijn ook speciale highlights of babylights kammen op de markt, zoals de Vellen Baby Highlights Puntkam. Tot slot is er ook nog de muts techniek. Deze techniek bestaat al heel lang en wordt nog steeds gebruikt. Speciale highlights mutsen hebben kleine openingen, waardoor plukjes haar naar buiten kunnen worden getrokken en worden geverfd.

 

Highlight technieken en benodigdheden

 • Folie

  Folie techniek

  Kappersfolie is verkrijgbaar in 15MU en 20MU. Bij Voorkappers zit deze folie in een handig doosje met kartelrandje, zodat je gemakkelijk folie kan afscheuren.

 • Coupe soleil muts

  Muts techniek

  Deze techniek bestaat al heel lang. Door kleine openingen in de muts kunnen plukjes haar naar buiten getrokken worden en worden geverfd.

 • High light kam

  Kam techniek

  Werk efficiënt met speciale high light kammen, die maken het gemakkelijk en snel om highlights en babylights in het haar te zetten.

 • Kleur folie

  Gekleurde folie

  Fleur je highlight of lowlight behandeling op met vrolijk gekleurde aluminium kappersfolie.

 • Blondeerplanken

  Highlight boards

  Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik een highlight board of spatel ter versteviging om folies op te plaatsen.

 • L'Orèal Serie Expert Perfector

  Addivitieven voor het neutraliseren of perfectioneren van de blonde kleur. Voor warm, sunkissed of cool blond haar.

 • L'Oreal Majimeches

  L'Orèal Blond Studio Majimeches

  Blondeermethode voor natuurlijke, lichtblonde highlights. L'Orèal Majimeches is een ammoniak vrije ontkleuring en de creme is een zachte oxidatie creme zonder ammoniak.

 • Matrix Light Master Lift and Tone

  Matrix Light Master Lift + Tone

  Voor prachtig gemixte, natuurlijk ogende highlights. De toners zorgen voor voor neutralisatie, versterking of balancering van de ondertonen in blond haar.

 • Goldwell Dualsenses Blondes & Highlights

  Goldwell Blondes & Highlights

  Dualsenses Blondes & Highlights is dé verzorging voor blond en gehighlight haar. Reduceert kleurverlies tot een minimum, neutraliseert ongewenst geel effect.

 • Blonde Me Hi-Lighting

  Blonde Me Hi-Lighting

  Highlightcrème met een oplichtend vermogen voor gekleurd en ongekleurd haar in Warm Gold of Cool Rosé van Schwarzkopf.

 • Fanola Blondeerpoeder

  Fanola Blondeerpoeder

  Fanola Stuifvrije Blondeerpoeder is ideaal voor het uitvoeren van highlights, blondeerbehandelingen en alle andere tiltechnieken. Verkrijgbaar in wit, blauw en violet.

 • Matrix So Silver Brass Off Dark Envy

  Matrix Neutraliserende Shampoo

  Matrix Total Results So Silver, Brass Off en Dark Envy neutraliseren ongewenste warme tinten in haarniveaus 1-4 (Dark Envy), 5-7 (Brass Off) en 8-10+ (So Silver).

 

Tips en tricks voor Highlights

Stap 1: Begin het proces met je favoriete kapsel.

Begin met het haar te stylen zoals jij of je klant het haar dagelijks draagt. Of dit nu straight, glovend of krullend is. Vanuit de dagelijkse haarstijl kun je gemakkelijker zien waar de lichtere stukken highlights moeten vallen, zodat de highlights het mooist uitkomen bij de dagelijkse haarstyle. Breng de highlights aan op plukken die niet groter zijn dan een schoenveter. Breng de blondeermassa met een verfkwast aan op het haar. Verspreid de verf mooi om zachte lijnen te creëren.

 

Stap 2: Werk van onder naar boven en van voren naar achteren.

Het geheim voor mooie highlights is weten wanneer je moet stoppen met het aanbrengen van blondering. "Wat ik mensen vertel, is om bij de haarlijn te blijven en de plukken rondom het gezicht op te fleuren", adviseert onze kleurspecialiste. "Je kunt ook creatief worden en wat highlights rond de uiteinden plaatsen om een ombré effect te creëren." Ondertussen benadrukt ze ook het belang van het aanbrengen van de blondering tot het midden van de haarschacht en niet hoger. "Alles wat hoger is dan de haarschacht kan op de huid terecht komen, of op ander haar wat je niet geblondeerd wilt hebben, zoals de wenkbrauwen. 

Zodra je hebt besloten welke delen van het haar opgelicht worden, is het belangrijk dat de plukken goed worden verzadigd met blondeermassa, zodat ze gelijkmatig lichter worden. Het product moet echt in het haar verwerkt worden. Gebruik bij het aanbrengen van blondering op het haar altijd een verfkwast waarmee de formule in het haar geduwd kan worden, in plaats van over het haar smeren. Je kunt ook gehandschoende handen gebruiken om het product in het haar te wrijven. 

Om te voorkomen dat je te ver gaat met de blondering, is het het beste om in kleine delen te werken. Werk vanaf de onderkant van het haar naar boven toe en van vooraan bij het gezicht tot achteraan op het hoofd. Highlights kun je ook in je eigen haar zetten. Echter is het vaak lastig om de achterkant van het haar dan goed te zien. Hoe meer je richting de wortel van het haar beweegt, hoe lastiger het zetten van highlights wordt. Bij korter haar en toepassingen dicht bij de hoofdhuid is het dan ook echt aan te raden om de highlights door een professional te laten zetten. 

 

Stap 3: Houd de klok in de gaten terwijl de highlights zich ontwikkelen.

Elk blondeermiddel komt met zijn eigen uitgebreide instructies en handleidingen. Lees deze goed door om te achterhalen hoe lang het product in het haar moet blijven zitten. Gebruik een timer of wekker om de inwerktijd exact bij te houden. Professionele kappers weten precies hoe ze de mooiste, meest subtiele resultaten en Instagram waardige balayages kunnen zetten. Dit is thuis niet te evenaren, simpelweg omdat een professional weet wat hij/zij doet en gebruik maakt van professionele kappersproducten.

 

Stap 4: Nazorg.

Highlights kunnen, afhankelijk van de ondergrond en poreusiteit van het haar, brassy of juist groenig uitvallen. Ook kan de kleur door uv-licht, stylingtools, chloorwater en andere schadelijke producten veranderen. Na de highlight behandeling kun je het haar ook behandelen met een masker met een toevoeging. Zoals de L'Oréal Serie Expert Perfectors in combinatie met het Blondifier haarmasker. Heb je warme highlights gezet? Ga dan ook voor een warme perfector met gouden / beige pigmenten. Deze zetten warme blonde tinten extra in het zonnetje. Voor koele highlights kun je de Sunkissed (blue) of Cool Blonde (violet) mengen met het masker. De blauwe of paarse pigmenten neutraliseren eventuele warmte in de highlights voor een koel resultaat.

Voor thuisverzorging kun je de klant een neutraliserende verzorgingslijn aanraden. Er zijn voldoende No Yellow, No Orange en No Red lijnen beschikbaar om warmte in elke haarkleur te neutraliseren. No Yellow verzorgingsproducten bevatten paarse pigmenten en zijn geschikt voor het neutraliseren van gele ondertonen in haarniveaus 8-10+. No Orange verzorgingsproducten bevatten blauwe pigmenten en zijn geschikt voor het neutraliseren van oranje ondertonen in haarniveaus 5-7. No Red verzorgingsproducten bevatten groene pigmenten en zijn geschikt voor het neutraliseren van rode ondertonen in haarniveaus 1-4. 

 

Tot slot: Begin klein en houd het simpel.


Het mooie van highlights is dat je altijd achteraf meer kunt toevoegen als je dat wilt. Het ongedaan maken van eventuele fouten gaat een stuk lastiger. Oefen met het zetten van highlights door een minimale hoeveelheid plukjes te highlighten. Less-is-more bij het starten met highlights, tot je je op je gemak voelt. 

 

 

 • Highlights

  Highlights

   

 • Lowlights Woman Red hair

  Lowlights

   

 • Babylights Woman

  Babylights

   

Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken