cart
Dé haarexpert sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €39 incl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar
 

Alles over

MILIEUVRIENDELIJKE PRODUCTEN voor in de kapsalon

Wanneer is een product milieuvriendelijk?

Milieuvriendelijkheid en verduurzamen zijn termen die al jaren bekend zijn. Tegenwoordig worden ook steeds meer producten milieuvriendelijk. Denk bijvoorbeeld aan ingrediënten, verpakkingen, grondstoffen, etc. Een product is milieuvriendelijk als een product zowel in het productieproces en gebruik, als in de afvalfase geen schade veroorzaken aan het milieu. Dus geen milieuverontreiniging, geen uitputting van natuurlijke grondstoffen en geen invloed op de ecologie. 

Producten kunnen ook milieuvriendelijk zijn doordat ze vegan en/of recyclebaar zijn. Veel merken produceren hun producten nu met recyclebare verpakkingen of in verpakkingen die van 100% gerecycled materiaal zijn gemaakt. Het is ook goed om verschillende duurzame producten eerst met elkaar te vergelijken, zo kun je een nog betere keuze maken.

Niet alleen shampoos en conditioners kunnen milieuvriendelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een schaar die met duurzame grondstoffen geproduceerd wordt en door de hoge kwaliteit lang meegaat. Of een föhn of kapmantel die van recyclebare materialen gemaakt zijn. De overstap naar milieuvriendelijkere producten is dus eigenlijk niet heel moeilijk. Wij zetten een aantal milieuvriendelijke producten voor jou op een rijtje. 

 • Shampooing hair

  Haarverzorging

  Milieuvriendelijke haarverzorgingsproducten bevatten biologisch afbreekbare ingrediënten. De producten verzorgen het haar mild en ondersteunt de natuurlijke hoofdhuidbalans en haargroei. Verpakkingen van milieuvriendelijke haarverzorgingsproducten zijn gemaakt van upcycled of recyclebare grondstoffen, de verpakking zelf is ook recyclebaar. De natuurlijke ingrediënten van de producten hebben een biologische certificering, deze zijn milieuvriendelijker. Ook zijn deze ingrediënten traceerbaar, de achtergrond en herkomst van de grondstoffen is te herleiden.

 • Volume hair

  Haarstyling

  Ook bij haarstyling producten bestaat de milieuvriendelijke optie. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met een recyclebare verpakking, gemaakt van duurzaam materiaal. Stylingproducten die milieuvriendelijke en natuurlijke ingrediënten bevatten, zijn gezonder voor het haar en zorgen voor veel minder irritaties en beschadigingen aan het haar en de hoofdhuid. Een goede reden dus om over te stappen.

 • Hairdryer

  Tools

  Naast de verzorging- en stylingproducten zijn er ook tools die milieuvriendelijk zijn. Zo bestaan er ook milieuvriendelijke föhns. Hoe kan een föhn milieuvriendelijk zijn? Als een föhn een snelle ‘air flow’ heeft, dus een snelle droogkracht, bespaart deze energie. Ook is de föhn gemaakt van recyclebare materialen, dit is ook duurzaam. Tegenwoordig bestaan er ook kaplakens gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Olivia Garden produceert haarborstels gemaakt van bamboe. Bamboe is duurzaam, omdat het het broeikaseffect en de klimaatverandering sterk reduceert. Daarnaast zijn producten van hoge kwaliteit ook milieuvriendelijk, omdat ze langer meegaan.

 

Milieuvriendelijke kappersproducten

 • Shampoos

  Shampoos

  Deze shampoos van Indola, Schwarzkopf, Wella en KIS zijn milieuvriendelijk, omdat ze allen vegan en vrij van schadelijke stoffen zijn en natuurlijke ingrediënten bevatten. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

 • Conditioners=

  Conditioners

  Deze conditioners van Indola, Schwarzkopf, Wella en KIS zijn milieuvriendelijk, omdat ze natuurlijk ingrediënten, geen schadelijke stoffen bevatten en vegan zijn. De verpakkingen zijn recyclebaar en geproduceerd met gerecycled plastic.

 • Maskers en treatments

  Maskers & Treatments

  Deze producten van Indola, Fanola, Wella en Schwarzkopf zijn milieuvriendelijk omdat ze zijn geproduceerd met natuurlijke ingrediënten en 100% vegan zijn. De producten bevatten geen schadelijke stoffen en de verpakkingen zijn gemaakt van gerecyclede materialen.

 • Volume boosters

  Volume Boosters

  Een poeder bevat geen alcohol, hierdoor is het niet schadelijk voor je haar. Deze producten van Schwarzkopf en Indola zijn milieuvriendelijk, omdat de mousses non-aerosol zijn. Non-aerosol houdt in dat er geen Chloorfluorkoolstofverbindingen in zitten, deze zijn slecht voor het milieu. Ook zijn de producten 100% vegan en bevatten geen schadelijke stoffen. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled materiaal 100% en ook recyclebaar.

 • Haarsprays

  Haarsprays

  Deze haarsprays van Indola, KIS en Schwarzkopf zijn milieuvriendelijk. De producten van Indola zijn vegan, vrij van siliconen en gemaakt met natuurlijke ingrediënten. De verpakkingen zijn gemaakt met gerecyclede materialen en zijn volledig recyclebaar. De haarsprays van KIS en Schwarzkopf zijn beide non-aerosol. De Haarspray van KIS is vrij van drijfgassen, dit houdt in dat je meer product hebt in hetzelfde formaat, 100ml staat namelijk gelijk aan 300ml aerosol.

 • Hold Producten

  Om meer versteviging in jee haar te creëren gebruik je een hold-product of een wax. De waxen van Indola ACT NOW zijn zeer milieuvriendelijk, omdat deze vrij zijn van schadelijke stoffen en 100% vegan zijn. Ook de verpakking is gemaakt van gerecycled materiaal en is daarnaast volledig recyclebaar. De producten van Kiki Curls zijn vrij van alle schadelijke stoffen, waaronder sulfaten en siliconen. Dat is ook een milieubewuste stap in de juiste richting.

 • Föhns

  Föhns

  De Föhns van Parlux en Valera zijn milieuvriendelijk. De Parlux föhn heeft een sterke air flow, waardoor het een snelle droogkracht heeft. Dit bespaart energie. De föhn is gemaakt met recyclebare materialen. De Valera föhn is ook eco-friendly. Deze föhn verbruikt tot wel 35% minder stroom, terwijl de droogkracht zo’n 35% sterker is dan de ‘normale’ föhn. De föhn heeft een ionen generator met Color Care, waardoor gekleurd haar mooi blijft.

 • Olivia Garden Haarborstels

  Haarborstels

  De Olivia Garden Healthy Hair borstels zijn gemaakt van bamboe. Bamboe is extreem licht van gewicht, dus de haarborstels zijn comfortabel in gebruik. Ook groeit bamboe veel sneller dan hout, het is sterker en duurzamer. De föhnborstels zijn keramisch en luchtdoorlatend die de droogtijd vermindert en stylingresultaten verbetert. Bij regelmatig gebruik van deze Olivia Garden borstels is het haar merkbaar gezonder, sterker en minder breekbaar.

 • Kappersproducten

  Kappersproducten

  De ifBubbles handdouche bevat microbubbel technologie. De microbubbels zorgen voor 40% waterbesparing. De Trend Design RecYcape is gemaakt van gerecycled polyester. Per cape worden 12 plastic flessen gerecycled. De folies van Framar zijn wasbaar en herbruikbaar, ze zijn gemaakt van duurzaam en gerecycled materiaal. De handschoenen van Matador zijn gemaakt van natuurlijk latex rubber, ze kunnen gewassen en hergebruikt worden.

 

Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken