Waarom is het belangrijk om mijn tondeuse te onderhouden?

Een tondeuse en trimmer is onmisbaar in de kapperswereld en moet dan ook goed onderhouden worden. De kans op botte mesjes is aanwezig als je de haartjes niet goed uit het apparaat verwijderd.

Knippen, trimmen en scheren met een tondeuse of trimmer gaat veel moeizamer als je geen goed onderhoud pleegt. Langzamerhand zullen er dan ook gebreken aan de tondeuse of trimmer ontstaan. Wees deze problemen voor en pleeg wekelijks een goed onderhoud aan de trimmer of tondeuse. Gebruik goedwerkende producten zoals, Tondeuse Reinigingsborstel Zwart Lang en Wahl Cleaning Spray. Verder op de pagina staat er meer informatie over aanbevolen producten betreft het onderhouden van trimmers en tondeuses!

Het is begrijpelijk dat er vragen zijn over de tondeuse en/of trimmer. Verder op deze pagina staan er dan ook de meest voorkomende gestelde vragen met een duidelijk en informatief antwoord.

De meest gestelde vragen over een trimmer en tondeuse

 

Gestelde vragen met een antwoord waar je wat aan hebt!

 

Als ik mijn tondeuse aan zet, maakt hij een harde plof, is dit normaal?

Dit is heel normaal. De motor is elektromagnetisch en kan afhankelijk van hoe hij de stroom van elektriciteit opvangt een hard geluid maken (vergelijkbaar met een handgeklap) wanneer hij voor het eerst wordt ingeschakeld. Dit betekent niet dat de tondeuse defect of onveilig is om te gebruiken.

 

Hoe lang gaan Nikkel-Cadmium (Ni-Cd) accu’s mee?

Bij goed onderhoud gaan Ni-Cd-accu’s 2-5 jaar mee. Deze accu’s moeten minstens een keer per maand volledig worden ontladen en gedurende 16 uur worden opgeladen.

 

Wat is de beste manier om de accu van een apparaat leeg te laten lopen?

Zet het apparaat op “ON” en leg het neer of plaats het in de oplaadstandaard wanneer de stekker uit het stopcontact is verwijderd. BELANGRIJK: laat het apparaat niet in de “ON” stand aanstaan nadat de accu leeg is gelopen. Zodra de accu leeg is, zet je de schakelaar op “OFF” en sluit je de standaard aan om hem volledig op te laden.

 

Vallen slijtende delen onder garantie?

Slijtende delen vallen niet onder de garantie. Met slijtende delen worden de onderdelen bedoelt die bij normaal en intensief/extreem gebruik slijten of slecht onderhouden worden en daardoor sneller slijten. 

Hieronder vallen ook deze snijkoppen:

 

 

krultypes

 

 

 Dit soort snijkoppen dienen los te worden geschroefd en daarna weer zorgvuldig worden gesteld. Indien dit soort snijkoppen door gebruik zijn versleten kunt u een nieuwe snijkop bestellen. De oude snijkop kan er dan af worden geschroefd en u kunt eenvoudig een nieuwe snijkop op uw apparaat bevestigen. 

 

 

 

krultypes

 

Dit soort snijkoppen worden van de tondeuse/trimmer afgelikt dus nooit afgeschroefd. Deze snijkoppen zijn eenvoudig van het apparaat af te klikken om vervolgens schoon te maken. Indien dit soort snijkoppen door gebruik zijn versleten kunt u een vervangende snijkop bestellen. De oude snijkop klikt u eraf en vervolgens klikt u de nieuwe snijkop op het apparaat.

 

 

 

 

Hoe vaak moet ik mijn snijmes oliën?

Voor het beste resultaat doe je een of twee druppels Wahl tondeuseolie op de snijmessen wanneer dat nodig is. Voor consumenten producten ongeveer een keer per maand en voor professionele producten een keer per dag. Wanneer je jouw trimmer/tondeuse gaat oliën, zet je het apparaat aan, houd je het apparaat vast met de mesjes naar beneden gericht en knijp je een of twee druppels olie op de snijmessen. Veeg overtollige olie af met een zachte doek. LET OP: DOE NIET TE VEEL OLIE OP DE SNIJMES. Overmatig oliën of aanbrengen van vloeistoffen zal schade veroorzaken als het terug in de motor sijpelt.

Indien jouw snijmessen warm worden is dit een teken van tekort aan olie op het snijblad. Dit kan bijdragen aan een snellere slijtage van het snijblad.

 

Mijn trimmer lijkt aan mijn haar te trekken in plaats van het te knippen. Betekent dit dat ik nieuwe snijmessen nodig heb?

Wanneer de snijmessen aan het haar beginnen te trekken, kan je twee druppels tondeuseolie, zoals Wahl Clipper Oil op de snijmessen aanbrengen en opnieuw testen. Olie smeert de snijmessen en zorgt ervoor dat ze op de juiste snelheid kunnen bewegen en zorgen voor beter knipresultaat. Het helpt ook om de trimmer koeler te laten werken. Heb je afschroefbare snijmessen? Dan kan je ook proberen om deze opnieuw af te tellen. Als de snijmessen nog steeds aan het haar trekken, moet je de messen vervangen of ze laten slijpen.

 

Ik heb mijn snoerloze tondeuse/trimmer nog maar een paar maanden en hij werkt niet meer of hij werkt een paar minuten voordat hij stopt. Is er een probleem met mijn apparaat?

Bij elk draadloos oplaadbaar product moet je het apparaat regelmatig gebruiken om het vlekkeloos te kunnen laten werken. Zoals vermeld in het instructieboekje, moet je de accu van de tondeuse/trimmer minstens een keer per maand volledig leeg laten lopen. Als je het apparaat slechts twee minuten per dag gebruikt, werkt het uiteindelijk slechts twee minuten tussen de oplaadbeurten. Om de levensduur van jouw apparaat te verlengen moet je de accu daarom minstens een keer per maand volledig ontladen.

 

Als ik ga knippen met mijn tondeuse op netspanning, maakt het apparaat een hard geluid. Hoe kan dit?

Dit betekent dat de messen moeten worden gesmeerd of dat de stelschroef aan de rechterkant van de tondeuse moet worden afgesteld. Je kan dit aanpassen door de tondeuse aan te sluiten en aan te zetten. Na deze stap draai je de stelschroef tegen de klok in totdat het geluid afneemt tot een standaard loopgeluid. Ga nu verder en pas hem nog een kwartslag aan. Indien correct afgesteld zouden deze handelingen het probleem moeten hebben opgelost. Je kan ook een kijkje nemen in het instructieboekje voor extra informatie.

Aanbevolen producten voor een goed onderhoud van een tondeuse of trimmer

 • Wahl Cleaning Spray

  Wahl Cleaning Spray

  Wahl Cleaning Spray is een goedwerkende reinigingsspray voor alle trimmers en tondeuses. Deze reinigingsspray maakt de snijbladen schoon en voorkomt corrosie.

 • Reinigingsborstel

  Reinigingsborstel

  Tondeuse Reinigingsborstel Zwart Lang is een reinigingsborstel die geschikt is voor tondeuses maar ook voor trimmers. Dankzij deze borstel verdwijnen de overige haren uit het apparaat.

 • Wahl Clipper Oil

  Wahl Clipper Oil

  Wahl Clipper Oil is een olie dat speciaal ontwikkeld is voor elektrische Wahl tondeuses maar deze olie is uiteraard ook geschikt voor andere tondeuses. Tevens verlengt deze olie de levensduur van het snijblad.

De beste trimmers

 • 4rtists Trimmer Skeleton

  4rtists Trimmer Skeleton

  BabylissPRO 4rtists Trimmer Skeleton is een T-blade trimmer. Deze krachtige trimmer is voorzien van een zero-gap T-vormig mes, een duurzame lithium-ion accu en een digitale motor.

 • Trimmer Detailer LI T-Wide

  Trimmer Detailer LI T-Wide

  Wahl Trimmer Detailer LI T-Wide is een goedwerkende trimmer die dankzij de T-vormige snijmes het haar extreem kort kan scheren tot wel 0.4mm. Deze trimmer is geschikt voor alle soorten haar.

 • De Moser T-Cut

  De Moser T-Cut

  De Moser T-Cut heeft een krachtige motor en een T-blade met een breedte van 40mm. Deze trimmer kan dan ook snel een grote oppervlakte scheren met precisie en zorgt voor een gewenst resultaat!

De beste tondeuses

 • Tondeuse Genio Pro Fading

  Tondeuse Genio Pro Fading

  Moser Tondeuse Genio Pro Fading Edition is een lichtgewichte, stille en ergonomische tondeuse. Deze tondeuse is voorzien van een led-indicatie, verstelbare kniplengte van 0,5mm tot 2mm en er worden 2XL power accu’s geleverd.

 • 4rtists Ferrari Engine Tondeuse

  4rtists Ferrari Engine Tondeuse

  BabylissPRO 4rtists Ferrari Engine Tondeuse BlackFX FX8700BKE is een tondeuse met een slijtvaste, digitale motor. Deze sterke tondeuse heeft een lithium-ion accu voor langdurig gebruik! Tevens wordt de tondeuse met 8 opzetkammen geleverd.

 • Cordless Magic Clip

  Cordless Magic Clip

  De 5-star Cordless Magic Clip is een draadloze Wahl tondeuse die comfort, snelheid en precisie biedt tijdens het gebruik. Tevens werkt deze tondeuse op een lithium-ion batterij die voor een runtijd van maar liefst 90 minuten per lading zorgt!

 

Terug naar boven