cart
Dé haarexpert sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €39 incl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar
 

 

Wat is een toner?

Een toner kan niet meer ontbreken in de kapperswereld. Maar wat is een toner en wat doet dit product? Op deze pagina staan de antwoorden!

Een toner gebruik je om ongewenste tinten in het haar te neutraliseren. Het is mogelijk dat er ongewenste tinten in het haar ontstaan, dit kan je vermijden door een toner te gebruiken. Neem als voorbeeld iemand met blond haar die last krijgt van gele tinten in het haar. Op deze pagina vertellen we dan ook meer over toners, hoe vaak je een toner gebruikt en hoe je ervoor zorgt dat je langdurig plezier hebt van je toner.

Uiteraard staan er op deze pagina professionele toners die wij adviseren. Neem als voorbeeld de toners van Matrix Color Sync Zure Toner 90ml. Deze toners hebben verschillende kleuren. Dit product is dan ook geschikt voor brunettes en blondines.

 

 

 

Wat doet een toner?

 

Wat houdt een toner in?
Er zijn verschillende manieren om het haar te tonen. Voor het tonen van je haar kan je gebruik maken van verschillende producten. Alle toners bevatten kleurpigmenten. Bij de meeste toners hoef je geen bestanddelen te mengen. Een voorbeeld van zo’n soort product is een zilvershampoo. Een zilvershampoo is violetkleurig en neutraliseert de gele ondertoon. Voor het opfrissen van de haarkleur kan je een haarmasker gebruiken.

Toners bevatten kleurpigmenten maar zijn geen haarverven. Een toner wordt gebruikt om de haarkleur te corrigeren

Toners kunnen het haar niet binnendringen omdat een toner zich aan de buitenkant van het haar hecht. Toners kleuren het haar niet in en geven dus geen kleurdekking op grijs haar. Een toner vervaagt na ongeveer 10 wasbeurten.

Een leuk weetje is dat ketchup helpt om groen haar te corrigeren. Als je rood pigment in het haar stopt, dan kom je van de groene tint af. Ketchup is dan ook een soort toner die je kan gebruiken als je hier last van hebt.

Er kan ook een glanstoner toegevoegd worden. Deze toners veranderen niet perse de kleurnuance maar geven het haar een prachtige glans.


Wat doet een toner?
Toners zijn geen permanente kleuringen en zullen dan ook na meerdere wasbeurten uit het haar verdwijnen. In toners zitten wel kleurpigmenten. Die kleurpigmenten leggen een laag om het haar en frissen de haarkleur op. Een toner kleurt het haar dus niet in maar geven de haarkleur een frissere uitstraling.

 

Spoeling of toner?
Een spoeling en een toner zijn twee verschillende producten. Als je het haar een tijdelijke kleur wilt geven dan kies je voor een spoeling. Spoelingen was je net zoals toners na meerdere wasbeurten uit het haar. Een spoeling is meestal donkerder dan je eigen haarkleur en zijn er in verschillende kleuren. Deze tijdelijke kleuring vervaagt dus met de tijd maar laat in vergelijking met een toner wel kleurpigment achter in het haar.

Toners geven tijdelijk het haar een andere kleurnuance. Net zoals een kleurspoeling, bevat een toner kleurpigmenten die een laagje om het haar wikkelen. In vergelijking tot een permanente haarverf, dringt een toner het haar niet in en verandert dus niet permanent de haarkleur. Het verschil tussen een kleurspoeling en een toner is dat een spoeling het haar een donkere kleur geeft en toner de haarkleur meer leven geeft. Een toner geeft het haar dus echt een andere nuance, zoals warmer, koeler, helderder. Toners worden meestal gebruikt als het haar geverfd is.

 

Is een toner milder voor het haar?
Een toner is zeker milder voor het haar. Een toner ligt namelijk op het haar en trekt niet in het haar.  Permanente haarverf is een dekkende haarverf en beschadigt dus eerder het haar dan dat een toner dat doet. Er zijn agressieve ingrediënten in haarverf nodig om de haarschubben te openen en pigment in het haarschacht te deponeren. Een toner was je sneller uit het haar. Als je daar geen rekening mee houdt, verdwijnt de toner snel uit het haar.

 

Langer plezier van je toner? Lees dan snel de tips hieronder!

Tip 1
Voor langdurig plezier van je toner is het belangrijk om je haar minder vaak te wassen. Gebruik een milde en sulfaatvrije shampoo. Neem als voorbeeld Wella Elements Renewing Shampoo 250ml. Deze shampoo is sulfaatvrij en vrij van siliconen. Deze shampoo geeft het haar een oppeppende boost! Uiteraard kan je ook gebruik maken van een droogshampoo waardoor je het wassen nog meer kan uitstellen. De droogshampoo Schwarzkopf Osis Refresh Dust 300ml is een fijn product die het haar tussen 2 wasbeurten opfrist. 

Tip 2
Pas op voor de zon en zee. Zout water is schadelijk voor de toner. Dankzij het zoute water vervaagt de toner veel sneller dan gewenst. Tevens moet je ook scherp blijven voor de zon. UV-stralen zijn funest voor de toner, omdat de zon de kleur verbleekt. Het wordt dan ook aangeraden om een toner pas na de vakantie in haar te zetten. Je kan er ook voor kiezen om een leuke hoed of zon beschermende haarproducten te gebruiken. Benieuwd naar hoe je jouw haar het beste kan beschermen tegen de zon? Neem dan een kijkje op de pagina “Zonbescherming voor het haar”. Op deze pagina staat alle informatie die je nodig hebt om het haar op een gezonde manier te beschermen tegen UV-stralen.

Tip 3
Voor lang plezier moet je het haar een goede vezorging bieden. Voed het haar met professionele haarverzorgingsproducten, zoals de lijn van Wella Elements. Deze hele lijn biedt een goede verzorging voor beschadigd en gestrest haar. Uiteraard zijn er nog voor andere haartypes ook fijne haarverzorgingsproducten.

 

SLS (Sodium Lauryl Sulphate)
Veel shampoos uit de supermarkt bevatten SLS. Toch zijn er ook milde shampoos die SLS bevatten. SLS is ontzettend agressief en is alsof het haar gewassen wordt met afwasmiddel. Dit een intens reinigde stof, die een toner dan ook snel uit het haar verwijderd.  SLS staat bekend als Sodium Lauryl Sulphate. Check of SLS op de ingrediënten lijst. Is dit het geval? Dan is het bijna wel zeker dat de prachtige blonde kleur niet lang blijft. Verwar Sodium Lauryl Sulphate niet met Sodium Laureth Sulphate. De laatste, Sodium Laureth Sulphate kan je namelijk wel gebruiken. Deze stof is een stuk milder dan die ander.

 

Waarom een toner gebruiken?
Een toner gebruik je als je het haar meer karakter wilt geven. Neem als voorbeeld iemand met grijsblond haar. Een grijsblond resultaat creëer je door een toner op een lichtblonde basis aan te brengen. Er zijn onwijs veel toners die het ideale resultaat kunnen creëren. Hieronder staan dan ook fijne toners die je kunnen helpen.

 

Hoe vaak gebruik je en toner?
Een toner vervaagd na meerdere wasbeurten uit het haar. Het is dan ook raadzaam om een behandeling met een toner om de 6 weken bij de kapper in te plannen. Zo blijf je een prachtig resultaat houden.

Professionele toners

 • Matrix Color Sync Zure Toner

  Matrix Color Sync Zure Toner

  Matrix Color Sync Zure Toner 90ml zijn ammonia-vrije demi-permanente toners. Deze toners zijn beschadigen het haar minder en creëren juist glanzend haar.

 • Fanola Cream Color 100ml

  Fanola Cream Color 100ml

  Fanola Cream Color 100ml zijn fijne toners die prachtige kleurresultaten creëren. Tevens kunnen de nuances met elkaar gemengd worden voor een creatief resultaat.

 • Schwarzkopf BlondMe Blonde

  Schwarzkopf BlondMe Blonde

  Schwarzkopf BlondMe Blonde Toning zijn professionele pasteltoners. Deze toners voegen tinten toe aan licht geverfd haar en natuurlijk blond haar.

Toning haarmaskers

 • So Silver Color Obsessed Masker

  So Silver Color Obsessed Masker

  Matrix Total Results So Silver Color Obsessed Masker 200ml is een toning haarmasker. Het masker geeft ongeveer hetzelfde effect als een toner. Dit haarmasker is speciaal voor blond en grijs haar.

 • Dark Envy Color Obsessed Masker

  Dark Envy Color Obsessed Masker

  Matrix Total Results Dark Envy Color Obsessed Masker 200ml is een toning haarmasker die als een toner werkt. Dit haarmasker neutraliseert rode tinten in donker bruin haar en zorgt voor koelere tinten.

Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken