Ammonia-vrij

Ammoniak is een stofje die in chemische producten zoals haarverf wordt verwerkt. Ammonia heeft een sterke, chemische geur en kan het haar uitdrogen en beschadigen. Ook kan je allergisch zijn voor ammoniak. In deze blog leggen wij alles uit over ammonia en ammonia-vrije producten. Lees vooral verder en ontdek meer!

Wat is Ammonia?

Ammonia, of ook wel ammoniak, is een stof die gebruikt wordt in haarverf en blondering. De stof is te herkennen aan de sterke, chemische geur. Een penetrante geur die na het verven of ontkleuren soms nog dagen in het haar blijft hangen. Ammonia opent de haarschubben waardoor er een optimale kleurdekking ontstaat en een haarkleur die lang mooi blijft. Ammoniak schuurt echter tegen het haar om de schubben te openen waardoor het resultaat een stuk droger haar is met meer dode haarpunten.

Na het verven of blonderen van de haren met producten waar ammonia in is verwerkt, sluiten de haarschubben minder goed met als gevolg dat de haarpunten kunnen splijten. Doordat ammonia in haarverf en blondeerpoeder zit verdwijnt het zwavel uit het haar. Zwavel zorgt voor een stevige haartextuur. Ammoniak verdringt het zwavel uit het haar, hierdoor worden de haren droog, hard en breekbaar. Het voordeel van haarverf met ammonia is dan weer een langdurig mooie kleur. Gelukkig worden er haarverven geproduceerd met en zonder de stof Ammonia, zodat je zelf een keuze kunt maken. 

Er zijn ammonia-vrije haarverven met een permanente, semi- en demi-permanente werking op de markt. Daarnaast zijn er nog vele andere soorten haarverf en blondering die geen ammoniak bevatten. Deze kun je verder op deze pagina vinden.

Voordelen van Ammonia-vrije haarverf

Ammonia-vrije producten zijn minder schadelijk voor het haar en heeft een minder penetrante geur dan haarverf of blondering met ammoniak. Haarverf zonder ammonia kan net zo'n goede grijsdekking hebben als andere haarkleuringen die wel ammonia bevatten. Wel kan het zo zijn dat de kleur sneller vervaagd dan na kleuring met ammonia. Hoe beter de kwaliteit van het haar, hoe langer de ammonia-vrije kleur mooi blijft. Dit is iets om rekening mee te houden en ook te communiceren met je klanten. Na jaren verven met ammonia moet het haar even de tijd krijgen om aan deze nieuwe manier van kleuren te wennen. Naarmate het haar vaker met ammonia-vrije verf is gekleurd wordt de kwaliteit van het haar beter en blijft de kleur ook langer mooi. Als kapper kun je ammoniak-vrije haarverf of blondering dan ook goed gebruiken bij klanten.

Producten die Ammonia-vrij zijn:

Lees meer

  1. PPD-vrij

  2. Alles over highlights

Bekijk alle blogs
Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken