cart
Dé haarexpert sinds 1928
clock
Voor 14:00 besteld, morgen in huis
perfume
Gratis verzending vanaf €39 excl. BTW
truck
Meer dan 15.000 artikelen direct leverbaar

 

Wat is beter Olaplex of K18? - de grootste verschillen

 

De No. 3 van Olaplex kennen we al een tijdje, maar sinds kort is er een nieuw goedje op de markt. Namelijk K18! Er zijn al veel mensen die over zijn gegaan van Olaplex naar K18. De Olaplex Hair Perfector No.3 heeft namelijk veel vergelijkingspunten met het K18 Hair Mask. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen deze twee?

Je haar bestaat uit keratineketens, ook wel polypeptideketens. De keratineketens vormen de binnen structuur van de haarlokken. Als deze verzwakken, breken ze. Dit resulteert in beschadigd haar. Beschadigd haar komt voornamelijk door chemische behandelingen en het gebruik van hitte tools, maar kan ook veroorzaakt worden door droog haar, stress, té vaak borstelen, strakke kapsels, wrijving van bijvoorbeeld een handdoek, zwemmen in chloor- of zeewater en invloed van de zon. Het gevolg is dat de kracht en elasticiteit van het haar wordt aangetast. Hierdoor verliezen je lokken de glans en veerkracht. Iedere haarlok heeft miljarden keratineketens. Als je haren beschadigd raken door hitte tools of chemische behandelingen, wordt daarmee de kernstructuur van de haarlok aangetast. Met beschadigd haar kun je niet veel en het ziet er ongezond en droog uit. Bovendien is beschadigd haar extra breekbaar. Maar hoe repareren K18 en Olaplex No. 3 het haar en hoe verschillen de technologieën van elkaar? Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje zodat jij de beste keuze kunt maken!

 

 • Olaplex sfeerbeeld
 • Haarmodel sfeerbeeld
 • K18 sfeerbeeld

Wat doet Olaplex No. 3?

Het merk Olaplex is wereldwijd bekend en een bestseller. De No. 3 Hair Perfector vermindert haarbreuk en versterkt zichtbaar. De beschadigde haren worden vanaf de wortel zichtbaar gerepareerd qua uitstraling en textuur. Dit product is te vergelijken met een masker. Het wordt aangebracht op vochtig haar, laat het zo’n 15 minuten intrekken en vervolgens uitspoelen en wassen met shampoo en conditioner. De No. 3 biedt de mogelijkheid om het haar tussen de bezoeken aan de kapper sterk en levendig te houden. Zo wordt het haar optimaal voorbereid op de volgende chemische behandeling.

De buitenkant van de haarlok wordt hersteld met de No. 3 Hair Perfector. Verstoorde disulfidebindingen worden als het ware weer aan elkaar geplakt. Je haar krijgt een boost.

Olaplex No. 3 werkt met een 8-voudige gepatenteerde, unieke werkzame stof, namelijk Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate. Door deze stof wordt het haar vanaf de wortel hersteld. Hiermee is het een ideale toevoeging aan je wekelijkse haarroutine. De gebroken ketens worden weer opgebouwd en het herstelt de schade die onder andere wordt veroorzaakt door chemische behandelingen, styling met hitte, borstelen en zonlicht.

Wat doet K18 Hair Mask?

Bij K18 hebben ze na 10 jaar lang onderzoek gedaan te hebben een peptide gepatenteerd die het meest effectief is in het verbinden van de gebroken keratine ketens. K18 heeft 4 minuten nodig om het haar te herstellen. Bij ieder chemisch proces worden de keratineketens verbroken. K18 is de eerste en het enige product die het voor elkaar krijgt om deze ketens weer permanent te herstellen en sterk te maken. De peptide van K18 dringt de cortex binnen en verbindt de zwavelbruggen weer met elkaar, waardoor de keratineketens herstellen. Was je haar met shampoo, sla conditioner over, smeer een beetje K18 in handdoekdroog haar en laat het 4 minuten intrekken om het te activeren. Je hoeft ook maar een klein beetje product te gebruiken om het gewenste resultaat te zien, less is more. Daarna kun je het haar als gewoonlijk stylen.

Het k18 peptide bestaat uit aminozuren. Deze dringen de haarsteng binnen en herstellen de zwavelbruggen, die in de salon of thuis beschadigd zijn geraakt. Het is klinisch bewezen dat het echt werkt. De K18Peptide is geen tijdelijke oplossing, maar permanent. Het is namelijk het eerste product dat gebruik maakt van biomimetica om de keratineketens te herstellen na chemische behandelingen. Hierdoor voelt het haar gezond en ziet eruit als nieuw.

Het voordeel van het K18 masker is dat deze niet uitgespoeld hoeft te worden na gebruik. En deze wordt ook niet weggespoeld als je je haar een volgende keer wast. K18 is dus echt een duurzame oplossing voor kwetsbaar en beschadigd haar.

 

Shop Olaplex en K18 bij Voorkappers.nl!

 • Olaplex Hair Perfector

  Olaplex Hair Perfector No. 3

  Olaplex Hair Perfector No 3 is een professionele en effectieve thuisbehandeling voor beschadigd haar. De Hair Perfector voedt de lokken intens en versterkt deze, waardoor de conditie van het haar sterk verbetert.

 • K18 Hair Mask

  K18 Molecular Repair Hair Mask

  K18 Molecular Repair Hair Mask is een leave-in haarmasker die het haar in slechts 4 minuten herstelt, versterkt, ontwart en de elasticiteit verbetert. Voor zacht, glad, sterk en veerkrachtig haar.

 • Olaplex alternatieven

  Overige lijnen

  Toch nog benieuwd naar andere producten die ook herstellend zijn voor het haar? Lees dan ons blog over de alternatieven voor Olaplex die Voorkappers.nl aanbiedt. Hier vind je de merken met bond en plex technologie.

Wat zijn de verschillen tussen Olaplex No. 3 en K18 Hair Mask?

Olaplex herstelt als het ware de buitenkant van het haar, terwijl K18 de diepe binnenkant aanpakt. Dat is een groot verschil. Ze werken allebei goed, maar omdat K18 net wat meer van de haarlok herstelt, is deze wel beter. Daarnaast hertelt K18 het haar weer in de originele staat, daarom heeft jouw haar veel baat bij K18. Beide producten bieden hulp bij het herstellen van beschadigd haar. Doordat K18 het haar terugkeert naar de originele staat is dit de meest duurzame oplossing bij extreem beschadigd haar. Heb je een lichte beschadiging of wil je je haar een boost geven na bijvoorbeeld een zonvakantie? Dan is Olaplex echt een aanrader.

Een ander verschil is dat Olaplex een inwerktijd heeft van minimaal 10 minuten die verlengd kan worden naar wens. Populair op TikTok is ook de “Olaplex Bun”. Waarbij Olaplex No.3 in het haar gesmeerd wordt en vervolgens wordt het in een knot gestyled als een model-off-duty. Door de knot blijft het haar warmer en vochtig, waardoor de haarzakjes geopend worden en de treatment beter opgenomen kan worden. K18 heeft een inwerktijd van 4 minuten, waardoor je sneller van het resultaat kunt genieten.

Olaplex Hair Perfector No.3 is een pre-shampoo treatment. Dit betekent dat je het product aanbrengt en daarna het haar wast. K18 Hair Mask is een post-shampoo treatment. Hierbij was je het haar eerst met shampoo, vervolgens skip je de conditioner en breng je direct het K18 haarmasker aan. K18 dient ook niet uitgespoeld te worden.

 

Is het het geld waard?

Simpel gezegd: ja. Olaplex heeft een flink prijskaartje en de prijs van K18 ligt nog een stuk hoger, maar doet wel echt wat het beloofd. K18 herstelt het haar volledig en dat zie je ook terug in de resultaten. Bovendien komt de Hair Mask in een grote verpakking, maar ook in een kleinere van 50ml. Dit maakt het makkelijker om het product uit te testen en zo hoef je niet in één keer een hele dure aankoop te doen. Naar Olaplex en K18 is jarenlang onderzoek gedaan. De producten zijn geformuleerd met verantwoorde ingrediënten en doen ook echt wat ze beloven, vandaar de prijs.

Terug naar boven
De meest gekozen kappersgroothandel voor kappers sinds 1928. Veilig winkelen en thuiswinkel gecertificeerd.
Kies hieronder je land en geef aan of je een BTW nummer hebt.
Nederland
België
Zakelijk (excl BTW)
Consument (incl BTW)
Gelieve een keuze maken